Vår 2016

Lør 4/6 Start fra Kongsberg kl 5:45
Søn 5/6 Vi kom til huset kl 22, huset var kald men tørt invendig det samme var kjeller. På bade var det varmt pga. panelovn stod på, jeg skrudde på vannet i kjeller, ingen tegn til lekasjer. Vi hadde 1 sekk med ved nordover, vi fyrte opp i ovnen i stua for å få litt lunk i huset. Vi kunne legge oss ved 24 tiden.
Man 6/6 Første oppgave var å klippe gress.Wenche raket hele hagen. Wenche vasket gulv og skap. Laste av tilhenger, og lagre innholdet i fjøset. Kappe noen trær til ved. Vi fikk solet oss på ettermiddagen i le for Nordavinden på Stabburet.
Tir 7/6 Laft skydekke og kald nordavind. Laste gamle vinduer fra stabburet til tilhenger, samt noe annet skrot. Dro ut båten av sjøhuset, tok en kjøre tur inn til Storberget.
Ons 8/6 Laft skydekke og Nordavind, noe regn. Kjøre til Alta til Renovasjon. Kjøpe kjøleskap og speil til Bad. Fikk fryseskap istede, men fikk byttet det på torsdag.
Tor 9/6 Lagt skydeke, regn og nordavind. Felte mange trær ovenfor huset ved Lekeberget, kuttet opp i kubber. Wenche ryddet bort kvisthaugene. Sent på ettermiddagen kom Bård og Kona Lilja for å underskrive skjøte. Vi gikk først opp til tomta for å se på området og problemet med at deler av tomta er myrlent. Vi så også på veien opp til tomta og muligheter for å utbedre veien.
Fre 10/6 Letter vær, idag blir det SOL !. Jeg har hugget ved og Wenche har ryddet i kvisthaugen, dekket til gamel bil. Ved er bært inn i Stabburet.
Lør 11/6 Kald nordavind og skydekke, utpå dagen kommer solen frem. Har vært i Talvik og ordnet på graven til Hilmar , rettet opp gravstein til Aslaug. Resten av dagen hugget ved og Wenche ryddet greiner.
Søn 12/6 Delvis skyet med sol 11 grader. Hugget ved. Tur til Algas.
Mon 13/6 Sol idag, bris fra nord, 12 grader. Kjørt søppel til Alta. Bar inn resten av veden inn i stabburet.
Tir 14/6 Grått og kald nordavind 10 grader. Men i ettermiddag ble det mye sol. Vasket bil, Reparerte gjærdet, satte 12 nye gjærdestolper. Skifte glass i fjøsvindu. Wenche har vasket gulv både på loft og nede.
Ons 15/6 Pakket tilhenger og bil, låste båthus, fjøs og stabbur.
Tor 16/6 Kjører sørover kl 8:45

 

Bilder med komentar.

Klyve vedkubber. Alle veden er lagret i Stabburet.

 

 

Vi har felt ca 20 trær på Lekeberget, det ble mye bedre utsikt fra stua. Wenche har pakket inn gamelbilen med greiner. Har også bytte ut 12 gamle staur på gjerdet, var i Alta å kjøpte 12 stk nye inpregnerte staur.

 

Bytte 2 glass i det venstre vinduet, har vært knust i over 20 år.

 

 

Det gamle kjøleskapet tok kvelden, så vi måtte kjøpe nytt, dette har en liten frysebox på toppen.

 

 

Utrolig fint med nytt speil.

 

Godt å strekke ut ryggen etter mange dager med klyving av vedkubber.Doffen skrekker også ut.

 

Back to Top