Lifjell 12 november

 

Søn 4 nov Første tur til Lifjell på flere år, men tett tåke hindret flyging, men jeg fikk meg en fin gåtur opp til hanget Krintofjellet
Man 12 nov Andre tur til Lifjell, værmeldingen sier sørvestlig bris 4-5 m/s vind. Stien opp til hanget er forbedret, untatt det siste stykket, her går vi nærmest i et bekkefar.

 

Montering av Dynamix. Dette er første turen med ny sender, så jeg er spent på hvordan flyet oppfører seg.
Det viste seg at vinden hadde løyet, så jeg vurderte å fly med corado istede.

 

Tåke banke er på vei inn, med den øket vinden til ca 5/s, jeg bestemte meg å fly Dynamix, jeg måtte bare prøve.
Da jeg gikk utpå hanget, så var jeg veldig spent, jeg har ikke flydd på flere år og i tillegg med ny sender.
Jeg merket at det var god løft utpå kanten av hanget når jeg holdt fly opp mot vinden, jeg trengte bare å gi det et lite dytt så var flyging i gang.
Flyet oppførte seg eksemplarisk, det steg høyere og høyere opp, noen små justeringer på høyderoret måtte til. Jeg kunne puste lettet ut det gikk liksom på skinner. Det var mer enn nok vind, så jeg prøve å fly litt fortere frem og tilbake. Ved høyere hastighet så begynte fly å svinge opp til det mistet farten som ente i steiling, dette gjentok seg gang på gang. (FLYET er for hale tung). Må sjekk ballensen på flyet når jeg kommer hjem.
Plutselig ser jeg tåken begynner å tettne rundt meg, jeg ser at landings område er tett tåke, jeg begynner på landings runden som går bak på hanget, flyet forsvinner inn i tåka, men kommer frem igjen, men er altfor høyt opp. Jeg prøver å bremse med flaps, flyet fortsetter utover hanget.
Jeg prøver å lande freme på hangkanten på tvers av vindrettingen, slår på full flaps, fikk flyet nesten ned, men må ta en landings runde til. Nå er flyet mye lavere, jeg tar en landings runde bak på hanget, men nå er flyet under tåken, så flyet er godt synlig, jeg slår på full flaps, farten senkes, høyden reduseres, flyet er over den beste plassen å lande på, flyet setter nesen ned i bakken rett vedsiden av stien. Meget vellykket landing !!

 

Back to Top