Vegglifjell 4 November

Ons 5 november meldte YR.NO om 8 m/s vind, mot noe mindre vind på Lifjell, så valget falt på Vegglifjell. Ellers var været noe grått med vind fra vest.

 

Da jeg steg utav bilen etter å ha parkert, så merket jeg mye mer vind enn det som var melt på YR.NO. Bilen ristet i vind kastene.

Jeg tipper at det er ca 15 - 17 m/s vind.

 

Har søkt ly i rusegropa, har slappet av med kaffe og vinerbrød. Video kamera er montert på skygge lua. Flyet er satt sammen og testet at ror fungerer. Dette er første tur siden Lifjell i fjor.

Utkast av flyet fra hang kanten ble dramatisk, flyet holdt på å gå ned i bakken nedenfor hanget, samtidig som jeg mistet taket på sender, I det jeg famlet etter sender så fikk jeg dyttet til stikka, fikk vrenkt flyet utover i siste liten. Jeg hadde glemt å binde sender til kroppen med strikk, var hoved årsaken til uryddige utkaste.
Etter å ha roet meg med med med å fly forsiktig fram og tilbake så begynte jeg å øke farten, kjørte fram og tilbake i 8 tall forann hanget. Fly oppførte seg bra , men da jeg tok en runde bak på hanget og utover igjen så merket jeg at fly var for lett , jeg skulle ha lagt inn 200g bly i kjerra, det fikk jeg merke under landing 5 minutter senere.

Det ble noe uryddig landing, da jeg slo på FLAPS, flyet satte kursen med mot bakken, jeg dro i stikka med fult utslag, det førte til flyet spratt i været med lite kontroll.

 

 

 

Virker som flyet er baktung, må sjekke tyngde punkte er riktig.
Da jeg kom hjem har jeg kontrollert tyngde punkte, har lagt inn 64 gram bly forann. Har korrigert utslaget på BUTTERFLY høyderoret til 17% og 20%.



Gaustadtoppen

På hjemveien tok jeg noen bilder over nye hytte felte. Antall hytter har øket kraftig de siste årene.

 

 

Back to Top