Planer for 2023 langtur til Store Haldde i juni.

 

 

Begge Halde toppene

Bilde viser Store Haldde. (1149 moh) til venstre, jeg har vært på Halde (906 moh) 3 ganger før.  Jeg går opp fra Vassbotendalen ved Talvik.

 

Neste bildene viser at plannen ble ikke gjennomført, se forklaring!!

 

 

23.jun: Her er ruten jeg gikk, start fra bil kl 12:45, tilbake kl 22:45. Det er samme oppstigning som jeg gjorde i 2007.

Se også annen tur  med Tommy og meg 2022

Info fra Skritteller 

 

Til høyre sees stien som jeg brukte 2007 

 

I begynnelsen så er det lett og fint å gå.

 

Se samme bilde fra 2007 Her går et dyretråkk på skrå oppover som jeg følger. Dette sees bedre på 2007 bilde fra samme sted.

 

Herlig å komme over tregrensa, litt av et syn.

 

Neste kneik, her skal jeg klatre/krabe/gå til venstre oppover til jeg kommer til turstien, for jeg er på utkikk etter en stein som sees på (Bilde fra 2007),

Trykk på link: Bilde fra 2007

Det er grunnen til at jeg går samme ruta som i 2007. Men jeg fant ikke steinen !!

 

På vei opp får en fantasting utsyn over Vassboten dalen.

 

Denne steinen tyder på at jeg er på turstien til Talviktoppen.

 

Rygg-sekken føltes tyngere og tyngere, tror den veier ca 12 kg.  Sekken inneholder: Stormkjøkken med gassboks, Telt, Sovepose, Liggunderlag, Oppblåbar liggunderlag, Tykk genser, 2 poser Lapskaus, Ytterjakke, Bukkse, Leatherman, Brødskiver, Myggspray, + div annet.

 

Andre siden av sletta sees porten til TalvikToppen

 

Nå har jeg passert sletta,  Det begynner å bli sendt, klokka er nå 18:10. Jeg skjønner at jeg ikke er istand til å gå til Store Haldde, ryggsekken har sinket meg og begynnende gnagsår på venstre fot. I tillegg har jeg forlite mat med. Jeg setter  ryggensekken ifra meg her og går vidre.  Uten ryggsekk er det som å fly !!

 

Talvik porten, går opp til venstre. Det er fristende å bare gå over snøen oppover, men det kan være skjulte snøbroer som enn ikke ser, som man kan falle igjennom.

 

Står på høyde (885 moh), tar bilde av Talviktoppen, Haldde og Alta.

Trykk på link, se nærbilde av Talviktoppen  Bilde fra 2022

Torbjørn med Halde i bakgrunn

 

Utsikt til Alta.

 

Hjemme: Rask utpakking !! Se Monsens Lapskaus, spiste innholde av en pose, var sterkt krydret, det er nok bare en nødløsning.  NB! på bilde sees en mokkamaster, den hadde jeg ikke med.

 

 

Back to Top