2018 Arbeid utført dag for dag.

Søn 27/5 Kom til Gjermundby ved 20.30 tiden om kvelden. Det var kjøleskap temp i huset, og det luktet en eim av mugg, så jeg valgte å overnatte i bilen. Det første jeg gjorde var å sette på vannet og legge skjøtekabel fra kjeller og opp i 1 etage, og sette på varmvifte. Jeg kunne ikke fyre i ovnen for jeg skulle fjerne den dagen etter. For å få strøm til kjøleskap, TV, kaffetrakter,så ble det mange skjøte ledninger liggende på gulvet.
Man 28/5 Fjerne gamel ovn i stua. Det var ikke vanskelig å flytte ovnen fra pipa, ved å bikke ovnen at og fram på trefiberplater så fikk jeg Koksovnen ut. Hente Jøtul 4 own i fjøset, har stått der et år. Jeg dro ovnen på en krysfiner plate fra fjøset, men jeg hadde ikke surret den fast, pluselig falt oven av og trillet 4 til 5 meter nedover mot huset. Nå surret jeg ovenen fast før jeg dro den vidre. Det var ikke lett å få den inn i stua, vanskelig å få tak på den. på gulvet hadde jeg lagt krysfiner plater for ikke å lage merker på gulvet og dørstokker. Gikk tur med Doffen til Langnes. Flott vær idag se bildene. Borre hull for nytt og større røykrør litt høyere opp på pipa. Støpe i nedkant gamel del av hullet. Støpingen må tørke til neste dag. Ringte Elektrikker.
Tir 29/5 Driver å kontroll måler pipa med hensyn på høyde og dybde. Kutte til lengde av røykrør. Klipper gress på oversiden av huset. Trappa i kjeller gikk istykker pga. råte. Måte lage en stige for å gå opp og ned til kjeller.
Ons 30/5 Med speil kunne jeg se at støpingen inne i pipa var ikke helt god, det var åpne hull som jeg måtte tette. Første jobb på morran var sette ovnen på plass. Tok siste kutt av røykrørvinkel. Test fyring av søppel i Jøtul 4 Ovn. Det ble varm i hele stua på et øyeblikk. Skrive mail. Utpå dagen reiste til Alta på Byggevare for kjøpe trapp og matrialer + spade.
Skudde vinsj fast i plankene, hvelvet båten rundt. Prøvde å vinsje båten, det gikk uten problemer.
Tor 31/5 Var i Alta for å kjøpe 2 tilhenger dekk. Bygget vinsjhus, Hilste på Frank og Heidi når de kjørte forbi til hytta si. Også har jeg dusjet og barbert meg, føler meg som ny man. Doffen har ligget å sovet i bilen etter at vi kom fra Alta, jeg ble litt bekymret så jeg ga han en smertestillene tabelett. Vi har etter det gått en langtur i skauen høyt over langnes. (Nattmonstinden og vidre innover), han virket pigg da. Sette opp ny trapp i kjeller.
Fre 1/6 Var på besøk hos Frank og Heidi, midt på dagen. Det ble servert kjempe god kjøtt suppe, kafe og øl, satte på terassen bak levegg, for det var kald nordavind.
Lør 2/6 Var i Alta for å kjøpe hengsler og knotteplast. Jobbet resten av dagen med å fjerne råtne dører og karmer i kjeller. Støpte igjen hull i gulvet. Malte vinsjhus.
Søn 3/6 Ryddet i kjeller, fjerne alt som kan mugne. Murte ekstra leca blokker i døråpning til kjellernedgang. Monterte knotteplast på fjøset, for å holde plasten på plass så la jeg på grus, som jeg hentet med bil fra svingplanen i klubbeviken.
Man 4/6 Oppdaget at jeg hadde kjøpt venstre hengsler, må dra til Alta å kjøpe nye hengsler. Monterte dører på Vinsjhuset + malte. Gikk tur på Valen, tok bilder av gamel motor. Oppdaterte anbudtorget.no med opplysninger om Elanlegget på Gjermundby.
Tir 5/6 Mindre nordavind 6 grader, litt sol, beste dagen på lenge. Tok en Kjøretur med båten in til Langnes, tok bilder av fyllingen. Monterte taket + tjære papp på vinsjhuset og lås. Johannes på Hovdenes og Sven kom ned til vinsjehuset, fikk en kort demo. Gikk en tur med Doffen til Gjermundbytinden, tok noen bilder, fikk snøbyger. Alta Kraftlag ringte å spurte om de kunne komme å skifte strøm måler, en man kom ved 13 tiden, han bruke under 1 time på jobben.
Ons 6/6 Klar til å dra sørover kl 14:30, GPS 476km 7 timer til Narvik.

 

Liste med bilder og kommentar.

 

Brukt Jøtul 4 ovn. Betalte 500 kr, fra Østfold.

 

Ut med Gamel koksovn.

 

Plasering av nytt hull og støping igjen av gamelt hull i pipa.

 

Her har deler av trappa gått istykker pga. råte. Måte lage en stige for å gå opp og ned til kjeller.

 

Ny trapp klar til bruk.

 

Drar vinsj på en krysfinerplate ned til fjæra.

 

Test av vinsj ved å dra opp båten, jeg måtte finne ut hvor mye stein (ballast) jeg måtte ha for å kunne dra opp båten.

 

Vinsj hus ferdig, har også lås montert.

 

Ny strøm måler, automatisk avlesning av strøm.

 

Ny strømkabel lagt inn i kjeller.

Knotte plasten er kjøpt på Biltema i Alta, dette er for å bevare fjøset mot frostskader. Har kjørte grus fra svingplanen i klubbevika med bil, fylte grus i bøtter og span, så det ble mange turer frem og tilbake.

Denne tegningen er sendt inn til anbudtorget.no for å få tilbud på nytt strøm anlegg i huset.

 

 

Back to Top