AV: Lena Østlyng

Sannsynligvis det beste innlegget noen gang publisert om temaet "nullutslipp". Absolutt verdt å lese!
(Oversatt fra engelsk):
"Batterier skaper ikke elektrisitet – de lagrer elektrisitet produsert andre steder, spesielt gjennom kull, uran, naturdrevne kraftverk eller dieseldrevne generatorer. "Så påstanden om at en elbil er et nullutslippskjøretøy stemmer ikke i det hele tatt.
Siden førti prosent av strømmen som produseres i USA kommer fra kullkraftverk, er dermed førti prosent av elbilene på veien karbonbaserte.
Men det er ikke alt. De som gleder seg over elbiler og grønn revolusjon bør se nærmere på batteriene, men også vindmøller og solcellepaneler.
Et typisk elbilbatteri veier tusen pund, omtrent på størrelse med en koffert. Den inneholder 25 pund litium, seksti pund nikkel, 44 pund mangan, 30 pund kobolt, 200 pund kobber og 400 pund aluminium, stål og plast. Det er over 6000 individuelle litium-ionceller inni.
For å lage hvert BEV-batteri, må du behandle 25 000 pund salt for litium, 30 000 pund malm for kobolt, 5000 pund harpiks for nikkel og 25 000 pund malm fra kobber. Totalt må du grave ut 500.000 pund med skitt for et batteri. "
Det største problemet med solcelleanlegg er kjemikaliene som brukes til å gjøre silikat om til grusen som brukes til panelene. For å produsere tilstrekkelig rent silisium må det behandles med saltsyre, svovelsyre, fluor, triklorotan og aceton.
I tillegg trengs gallium, arsenid, kobber-indium-galliumdiselenid og kadmiumtellurid, som også er svært giftige. Silikonstøv utgjør en fare for arbeiderne og flisene kan ikke resirkuleres.
Vindturbiner er ikke plussultra i forhold til kostnad og miljøødeleggelse. Hver vindmølle veier 1,688 tonn (tilsvarende vekten av 23 hus) og inneholder 1300 tonn betong, 295 tonn stål, 48 tonn jern, 24 tonn glassfiber og de sjeldne jordene Neodym, Praseodym og Dysprosium. Hvert av de tre bladene veier 81.000 pund og har en levetid på 15 til 20 år, deretter må de byttes. Vi kan ikke resirkulere brukte rotorblader.
Riktignok kan disse teknologiene ha sin plass, men man må se utover myten om utslippsfrihet.
"Going Green" høres kanskje ut som et utopisk ideal, men hvis du ser på de skjulte og innebygde kostnadene på en realistisk og upartisk måte, finner du at "Going Green" skader jordens miljø mer enn det ser ut til. Hver.
Jeg er ikke imot gruvedrift, elektriske kjøretøy, vind- eller solenergi. Men jeg viser virkeligheten i situasjonen.
Kopiert/limt inn, selvfølgelig. Jeg inviterer deg til å videreformidle teksten. https://www.linkedin.com/.../urn:li:activity...

 

Back to Top